Upcyklovaný ArtJournal


 Určitě to znáte. Potřebujete si rychle něco zapsat a zrovna nemáte nic po ruce. Tak si to napíšete na nějaké noviny, kousky různých papírků, účtenky. No však víte. No jo, ale co s tím pak? Ve volné chvíli si to někam účelně přepíšeme a co s tím popsaným papírem? Vyhodit? To tak, ani náhodou! 

Mám pro vás inspiraci. 

Prostě ty papíry vezměte, složte napůl a udělejte si z nich umělecký deník. V předchozím příspěvku byl návod na ozdobnou kancelářskou sponku nebo pásek, takže je použijte. Nebo máte schované nepovedené nebo už okoukané obrázky? Tak je vezměte a použijte je jako obal na tyto deníky. Na popsané papíry si můžete lepit výstřižky z časopisů, přemalovat pastelkama. 

Níže na obrázcích vám ukážu co mám na mysli. 

Vrchní úvodní obrázek je starý již okoukaný, co visel v rámu, proto má takové krásné tmavé lemování. Použila jsem ho tedy jako obal.


Tady vidíte, jak to může dopadnout, když děláte pořádek v odstříhaných papírech. Vznikne z toho docela dobrá kolážová taškařice. Z koleček vznikly květiny, nebo hlavy, které byly následně domalované.


Jsou mezi námi. Zkouška zvýrazňovačů. Kreslí-nekreslí. No a bylo dokresleno. Menší papír je zase nějaký leták ze schránky.


Nové razítko, zrovna nebyl žádný pořádný papír po ruce. A na druhé straně jsem zase zkoušela nové barevné linery. Moje oblíbené domečky. Ty najdete skoro všude.


A když nevím coby, tak si kreslím domy.

Tento ArtJournal je uprostřed sešitý a má 12 stran. Tedy 6 listů. Určitě se dočkáte návodu na jednoduché šití takovéhoto deníku.

Tak co? Také se u vás po stole někdy povalují nevyužité listy papíru? Dejte je dohromady a deník je na světě. 
Mějte krásné dny, Ája